Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Hoci sa kuskus nachádzal v našej kuchyni, pri mojom občasnom varení som ho zaryto obchádzala. Až som raz špekulovala, čo by som pripravila v piatok na obed. Tu je výsledok.“
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2. Vo vode môžeme rozpustiť kúsok zeleninového bujónu. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme 10 minút odstáť.
Na panvici osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a neskôr aj cuketu nakrájanú na kocky. Chvíľu restujeme a nakoniec sem vylejeme lúpané krájané paradajky. Dochutíme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a ďalším korením podľa chuti.
Na druhej panvici orestujeme nakrájané kuracie prsia, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Na kuskus naservírujeme rajčinovú zmes s cuketou, na to poukladáme kuracie kúsky a nakoniec na kocky nakrájané avokádo.