Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Čokoládová torta

Úvod
recepty
Dezerty

Robíme ju na Vianoce, Veľkú noc, alebo jednoducho vždy, keď je príležitosť. Je naozaj veľmi dobrá a kto chce, môže si dať na vrch ešte aj čokoládovú polevu.

 
Čokoládová torta
20 minút
15 minút 180°C
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

200g
horkej čokolády
200g
práškového cukru
100g
masla
5
vajec
2 PL
polohrubej múky
1/2
prášku do pečiva
 

Postup prípravy

Nad parou rozpustíme čokoládu, maslo práškový cukor, žĺtky, pridáme polohrubú múku a prášok do pečiva. Medzitým vyšľaháme z bielkov sneh, ktorý zmiešame s čokoládovou hmotou, ktorú sme si predtým pripravili na pare.

Hmotu vylejeme do tortovej formy s priemerom cca 22 cm a dáme upiecť do rozohriatej rúry zhruba na 15 minút (stred musí byť jemne mokrý/nedopečený).

(2.47 / 5, 220 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár