Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kalerábová polievka

Keď je sezóna, robievame ju doma stále. Najlepšie chutí s petržlenovou vňaťkou a pečivom.

 
Kalerábová polievka
5 porcií
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

200 g
očistený kaleráb
50 g
cibuľa
 
olej
50 g
múka
2 dl
mlieko
 
soľ
 
mleté čierne korenie
 
muškátový oriešok
 
petržlenová vňaťka
 
vegeta
 

Postup prípravy

Na oleji speníme cibuľku, pridáme kaleráb nakrájaný na malé kocky a múku. Opražíme, zalejeme vodou a mliekom, dochutíme a varíme, kým nie je kaleráb mäkký.

Iný postup je opražiť len cibuľku a kaleráb a múku dostať dovnútra formou zátrepky v mlieku.

(2.71 / 5, 225 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár