Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bolonské špagety

Takto ich robievame u nás doma a keď ich uvarím, zaručene sú všetky taniere prázdne.

 
Bolonské špagety
4 porcie
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

1 bal.
špagety
500 g
mleté hovädzie mäso
250 ml
paradajkový pretlak
2 ks
cibuľa
3 ks
strúčik cesnaku
3 PL
olej
 
soľ
 
zmes korenia
2 ČL
mletá paprika
 
bazalka
 
tymián
200 g
tvrdý syr
 

Postup prípravy

Na panvici rozohrejeme olej, orestujeme cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak a pridáme mleté mäso. To smažíme asi päť minút. Najskôr nám pustí šťavu a keď šťava začne miznúť, tak mäso zaprášime hladkou múkou, pridáme paradajkový pretlak a podlejeme (najlepšie teplou z kanvice) vodou.

Premiešame a osolíme, posypeme mletou paprikou a korením. Necháme ešte chvíľku dusiť. Nakoniec pridáme bazalku a tymián.

Špagety uvaríme podľa návodu na obale, hotové položíme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme syrom.

(2.38 / 5, 226 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár