Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Zákusok ideálny na oslavy, svadby alebo len tak - pre návštevu. Nie je síce úplne najľahší, ale výsledok stojí za to. Chutia každému.“
Žĺtky s cukrom šľaháme do penista a postupne k nim prilievame vodu. Vmiešame olej a zmiešané práškové suroviny. Nakoniec opatrne vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme cesto, zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Vychladnuté potrieme džemom.
Orechovú plnku si pripravíme tak, že pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom. (Ak treba, môžeme ho pridať aj viac, alebo masu rozriedime horúcou vodou.) Rovnomerne natrieme na cesto.
Bielu plnku si pripravíme tak, že všetky ingrediencie zmiešame, rozvaľkáme a valčekom nanesieme na cesto. Necháme stuhnúť a krájame na kocky. Tie namáčame našikmo do čokolády, ktorú získame tak, že roztopíme čokoládu na varenie s kúskom Cery.