Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dvojfarebné kocky

Zákusok ideálny na oslavy, svadby alebo len tak - pre návštevu. Nie je síce úplne najľahší, ale výsledok stojí za to. Chutia každému.

 
Dvojfarebné kocky
20 minút 180°C
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

6 ks
žĺtok
300 g
práškový cukor
1,5 dl
horúca voda
1,5 dl
olej
6 ks
bielok
300 g
hrubá múka
3 PL
kakao
1/2
prášok do pečiva
 
PLNKA 1
 
džem
300 g
orechy
3 PL
cukor
1 dl
tuzemský rum
 
PLNKA 2
200 g
Cera
200 g
práškový cukor
150 g
sušené mlieko
 
NA VRCH
 
čokoláda na varenie
 
Cera
 

Postup prípravy

Žĺtky s cukrom šľaháme do penista a postupne k nim prilievame vodu. Vmiešame olej a zmiešané práškové suroviny. Nakoniec opatrne vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.

Plech vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme cesto, zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Vychladnuté potrieme džemom.

Orechovú plnku si pripravíme tak, že pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom. (Ak treba, môžeme ho pridať aj viac, alebo masu rozriedime horúcou vodou.) Rovnomerne natrieme na cesto. 

Bielu plnku si pripravíme tak, že všetky ingrediencie zmiešame, rozvaľkáme a valčekom nanesieme na cesto. Necháme stuhnúť a krájame na kocky. Tie namáčame našikmo do čokolády, ktorú získame tak, že roztopíme čokoládu na varenie s kúskom Cery.

(2.64 / 5, 253 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár