Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Špikované morčacie stehná

Vhodné ako nedeľný obed namiesto klasických rezňov či kurčaťa. Hodia sa k nim zemiaky alebo zemiaková kaša, prípadne ryža.

 
Špikované morčacie stehná
4 porcie
50 minút úprava
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

600 g
vykostené morčacie stehná
100 g
zeler
100 g
mrkva
50 g
slaninka
50 g
cibuľa
 
voda
 
olej
 
soľ
 
šľahačková smotana
 

Postup prípravy

Mrkvu, zeler a slaninku nakrájame na tenké pásiky. Do morčacích stehien urobím nožom zárezy a prešpikujeme ich. Potom vytvarujeme a omotáme špagátom. Nasolíme, prípadne nakoreníme. Do jemne vymasteného pekáča poukladáme nakrájanú zvyškú zeleninu aj cibuľu, podlejeme, prikryjeme alobalom a všetko dáme piecť do rúry. Priebežne polievame výpekom a tesne pred dopečením odstránime alobal.  

Po upečení mäso vyberieme, výpek spolu so zeleninou rozmixujeme, dochutíme a zjemníme smotanou. Dostaneme omáčku podobnú sviečkovej, ktorú podávame spolu s narezanými stehnami.

(2.28 / 5, 224 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár