Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Recept na túto bábovku koluje po celej našej rodine. Najskôr ju piekla teta, potom sesternica, keď mala 12 rokov, a teraz bábovku pečiem aj ja - vždy s veľkým úspechom. Je totiž vláčna a vôbec nie suchá. Rada recept posuniem ďalej.“
Vajcia vymiešame s cukrom, mliekom a olejom. Zvlášť zmiešame múku s práškom do pečiva a potom ju po častiach pridávame do cesta. Keďže chceme mať bábovku dvojfarebnú, odlejeme si časť cesta (asi tretinu až polovicu) a zamiešame doň kakao.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy najskôr nalejeme biele cesto a potom kakaové.
Dáme piecť do vyhriatej rúry a hotovú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.