Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Nekysnutý okrúhly štedrák

Štedrák všetci poznáme ako koláč so štyrmi druhmi plnky. Aj preto je taký vynikajúci. Tento je iný v tom, že nemusíte čakať, kým vykysne cesto, a plnky nazdobíte do kruhu, nie na seba.

 
Nekysnutý okrúhly štedrák
25 minút 180°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

CESTO
2
šálka hrubej múky
1
šálka práškového cukru
½
šálka oleja
1
šálka mlieka
4 ks
vajce
½
prášok do pečiva
 
štipka soli
 
PLNKY
 
Slivkový džem
 
Tučný hrudkovitý tvaroh (250 g) + vajce + vanilkový cukor + 2 PL cukru + citrónová kôra
 
Mletý mak (200 g) + cukor + mlieko (200 ml) + štipka škorice
 
Mleté orechy (200 g) + cukor + mlieko (200 ml)
 
Hrozienka, sušené brusnice, lúpané mandle atď.
 

Postup prípravy

Všetky suroviny na cesto zmiešame a masu vylejeme do vymastenej okrúhlej formy. Pripravíme si plnky. Tvarohovú z celého tvarohu, ostané  Na tvarohovú len zmiešame prísady, pričom cukor pridáme až nakoniec, aby príliš nezredla.

Maková: Mlieko s cukrom varíme a potom pridáme mak a škoricu. Varíme, kým plnka nezhustne. V prípade potreby rozriedime.

Orechová: Postup je rovnaký ako pri makovej plnke.

Pred upečením môžeme dozdobiť hrozienkami alebo sušenými brusnicami.

Čas pečenia je orientačný, radšej koláč priebežne sledujte a skúšajte špajľou.

(2.62 / 5, 223 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár