Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Štedrák všetci poznáme ako koláč so štyrmi druhmi plnky. Aj preto je taký vynikajúci. Tento je iný v tom, že nemusíte čakať, kým vykysne cesto, a plnky nazdobíte do kruhu, nie na seba.“
Všetky suroviny na cesto zmiešame a masu vylejeme do vymastenej okrúhlej formy. Pripravíme si plnky. Tvarohovú z celého tvarohu, ostané Na tvarohovú len zmiešame prísady, pričom cukor pridáme až nakoniec, aby príliš nezredla.
Maková: Mlieko s cukrom varíme a potom pridáme mak a škoricu. Varíme, kým plnka nezhustne. V prípade potreby rozriedime.
Orechová: Postup je rovnaký ako pri makovej plnke.
Pred upečením môžeme dozdobiť hrozienkami alebo sušenými brusnicami.
Čas pečenia je orientačný, radšej koláč priebežne sledujte a skúšajte špajľou.