Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Tento chlebík pripravujem väčšinou pre návštevy, keďže nie je úplne klasický. Najlepšie chutí s domácimi nátierkami alebo k šalátom.“
Ja som si prácu uľahčila a keďže mám pekárničku na chlieb, používam tú. No určite sa dá chlebík pripraviť aj bez nej, i keď to bude trošku náročnejšie na čas.
Do pekárničky na chlieb dáme suroviny v nasledovnom poradí: voda, olej, ocot a múka. Do jedného rohu dáme soľ, do druhého cukor a do tretieho droždie. Necháme si vymiesiť cesto a zatiaľ si pripravíme ďalšie suroviny.
Slaninu nakrájame nadrobno a opečieme ju do chrumkava. Do panvice pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu, nech nám trochu zmäkne. Nasucho opečieme semienka. Na menšie kúsky nakrájame olivy a sušené rajčiny.
Keď je cesto vymiesené, pridáme všetky pochutiny naraz. (V pekárničke zaznie signál, kedy ich treba pridať a cesto sa potom aj s nimi miesi ďalej, aby sa dostali rovnomerne do celého chlebíka.) Cesto necháme kysnúť asi hodinu.
Chlieb mi upečie pekárnička, no v rúre by som ho piekla asi 60 minút na 180 °C. Dostaneme asi kilový chlebík, ktorý je tak pre 6-8 hladošov.