Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Domáci chlebík plný dobrôt

Tento chlebík pripravujem väčšinou pre návštevy, keďže nie je úplne klasický. Najlepšie chutí s domácimi nátierkami alebo k šalátom.

 
Domáci chlebík plný dobrôt
90 minút
60 minút 180°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

550 ml
voda
3 PL
olivový olej
1 PL
ocot
400 g
hladká múka (chlebová T650)
300 g
múka (ražná, špaldová, celozrnná)
2 ČL
soľ
3 ČL
cukor
4 ČL
sušené droždie
 
50 g
sušené rajčiny
2 ks
menšia cibuľa
30 g
mäsitá slanina
40 g
zelené olivy
2 ČL
ľanové semienka
2 ČL
sezamové semienka
2 ČL
chia semienka
2 ČL
konopné semienka
3 PL
tekvicové jadierka
 

Postup prípravy

Ja som si prácu uľahčila a keďže mám pekárničku na chlieb, používam tú. No určite sa dá chlebík pripraviť aj bez nej, i keď to bude trošku náročnejšie na čas.

Do pekárničky na chlieb dáme suroviny v nasledovnom poradí: voda, olej, ocot a múka. Do jedného rohu dáme soľ, do druhého cukor a do tretieho droždie. Necháme si vymiesiť cesto a zatiaľ si pripravíme ďalšie suroviny.

Slaninu nakrájame nadrobno a opečieme ju do chrumkava. Do panvice pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu, nech nám trochu zmäkne. Nasucho opečieme semienka. Na menšie kúsky nakrájame olivy a sušené rajčiny.

Keď je cesto vymiesené, pridáme všetky pochutiny naraz. (V pekárničke zaznie signál, kedy ich treba pridať a cesto sa potom aj s nimi miesi ďalej, aby sa dostali rovnomerne do celého chlebíka.) Cesto necháme kysnúť asi hodinu.

Chlieb mi upečie pekárnička, no v rúre by som ho piekla asi 60 minút na 180 °C. Dostaneme asi kilový chlebík, ktorý je tak pre 6-8 hladošov.

(2.53 / 5, 267 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár