Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cestoviny carbonara

Náš obľúbený spôsob prípravy cestovín. Rýchle, chutné a sýte, môžete si takto pripraviť aj špagety alebo penne.

 
Cestoviny carbonara
4 porcie
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

500 g
cestoviny
200 g
oravská slaninka
3 ks
žĺtok
250 ml
šľahačková smotana
1/2
cibuľa
1
strúčik cesnaku
 
soľ
 
mleté čierne korenie
 

Postup prípravy

Cestoviny, v našom prípade špirálky, si uvaríme podľa návodu al dente. Necháme v sitku odkvapkať. Slaninu nakrájame a opečieme na panvici. Ak je málo mastná, pridáme aj trošku oleja alebo masla. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme. Do panvice pridáme uvarené cestoviny, zamiešame, prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a prevaríme. Nakoniec primiešame surové žĺtka a nastrúhaný parmezán. Stíšime oheň, pomiešame a odstavíme. Pred podávanám môžeme znovu posypať syrom.

(2.74 / 5, 235 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár