Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Šampiňóny plnené Nivou

Na obed som ich piekol spolu s kuracími stehnami, ktoré som tiež posypal syrom a celé som to polial smotanou. Nechal som to celé zapiecť a vznikol chutný obed. Samotné šampiňóny sú však vhodné jedlo pre vegetariánov.

 
Šampiňóny plnené Nivou
10 minút
15 minút 190°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

2 ks
pór
12 ks
šampiňóny
125 g
Niva
 
soľ
 
olej
 
maslo
 
(drvená rasca)
 

Postup prípravy

Na oleji orestujeme nakrájaný pór (môžeme nahradiť cibuľkou). Šampiňóny očistíme, odkrojíme z nich stopky a tiež nakrájame nadrobno. Môžeme okoreniť alebo dochutiť rascou. Prihodíme k cibuľke a ešte krátko orestujeme. Odstavíme, nastrúhame Nivu, premiešame. Zmesou plníme klobúky šampiňónov. Pred pečením môžeme okraje potrieť maslom. Dáme odkryté do rúry a pečieme.

(2.36 / 5, 226 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Šampiňóny plnené Nivou

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár