Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Mäsová roláda

Moja mama robievala takúto roládu a ja ju robím tiež. Vždy mi ju všetci chvália. A dá sa jesť teplá aj studená.

 
Mäsová roláda
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

 
Vykostený prerezaný bôčik, tzv."plachta" (môžeme ju kúpiť hotovú u mäsiara)
500 g
mleté bravčové mäso
1 ks
vajce
5 PL
ovsené vločky
1-1,5 dl
mlieko
2-3 ks
Pohronská klobása (tenká, pikantná)
 
soľ
 
čierne korenie
 
rasca
 
sladká paprika
 
cesnak
 

Postup prípravy

"Plachtu" vyklepeme po oboch stranách, nasolíme a potrieme plnkou, ktorú sme pripravili zmiešaním mletého mäsa s vajcom, ovsenými vločkami, vopred namočenými v mlieku, soľou, koreninami a cesnakom (podľa chuti).

Na okraj "plachty" položíme klobásu a zvinieme tak, aby bola v strede. Roládu dôkladne previažeme potravinárskym špagátom, pomocou slučiek. Ja konce rolády aj zašívam, aby mi plnka pri pečení nevytiekla. Druhá možnosť je, zabaliť celú roládu do alobalu.

Pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút, potom dopekáme pri 180 - 190°C, necháme vychladnúť a krájame. Dobrú chuť!

(2.34 / 5, 215 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Mäsová roláda

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár