Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Jedna z moji najobľúbenejších polievok, ktoré varím po celý rok. Aj keď nie som príliš polievková. Na túto však nedám dopustiť.“
Na prípravu nám stačí jedna "hlavička" brokolice, ktorú umyjeme, rozdelíme na menšie kúsky a podusíme s trochou vody a soli do mäkka.
V druhom hrnci si pripravíme zápražku z rozpusteného masla a múky a pridáme k nej pretlačený cesnak. Krátko opražíme, zalejeme studenou vodou, rozmiešame, pridáme uvarenú brokolicu a rozmixujeme. Podľa chuti pridáme smotanu, ale dá sa to aj bez nej. Polievka má mať hustejšiu krémovú konzistenciu. Dochutíme, soľou, korením, prípadne štipkou vegety a ešte chvíľu povaríme. Podávame s opečeným chlebíkom nakrájaným na kocky.