Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pečené kurča s plnkou

Vynikajúce, trochu slávnostnejšie jedlo. U nás doma jednoznačne patrí k stáliciam.

 
Pečené kurča s plnkou
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

1,2 kg
kurča alebo kuracie stehná
20 g
maslo
 
olej
 
soľ
 
PLNKA
1-2 ks
kuracia pečeň
1 ks
menšia cibuľa
2 ks
pečivo
2 ks
vajce
1 dl
mlieko
 
cibuľa
 
soľ
 
mleté čierne korenie
 
petržlenová vňať
 

Postup prípravy

Pečivo nakrájame na kocky, vajcia rozšľaháme vidličkou a pridáme mlieko. Cibuľku speníme na oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú kuraciu pečeň, orestujeme a zalejeme vajíčkovou zmesou. Dochutíme soľou a mletým korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháme zhustnúť. Kurča rozdelíme na štvrtiny, pod kožu natlačíme plnku, osolíme ho, potrieme olejom a položíme na plech spolu s kúskami masla. Vďaka maslu bude výpek lahodnejší, ale na vrch ho nedávame, lebo kurča by bolo príliš tmavé. Pečieme hodinu prikryté alobalom a ďalších desať minút dopekáme odkryté do chrumkava.

(2.48 / 5, 261 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár