Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bábovka ako od babičky

Už dlho som mala chuť na bábovku. A hoci som si povedala, že ju spravím, až ked si kúpim origoš formu, dnes som neodolala a natrafila som na túto lahôdku. Je nadýchaná a rozplýva sa v ústach.

 
Chutná bola aj bez klasického bábovkového tva
30 minút
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

125 g
polohrubej múky
125 g
zemiakového škrobu /použila som kukuričný/
1 ČL
prášku do pečiva
250 g
masla
250 g
práškového cukru
1
balíček vanilínového cukru
4
vajíčka
1 ČL
citrónovej kôry
1 PL
mlieka
1 PL
kakaa
 
práškový cukor na dozdobenie
 
tuk a múka na vymazanie a vysypanie formy
 

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Formu vymažte a vysypte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a škrobom. Maslo s cukrom a vanilínovým cukrom vymiešajte dohladka. Postupne po jednom primiešavajte vajíčka. Nakoniec primiešajte citrónovú kôru, mlieko a sypkú múkovú zmes. Polovicu cesta vlejte do formy, do druhej polovice primiešajte kakao a dolejte rovnomerne do formy. Pečte do zlatohneda. Hotovú bábovku vyklopte a po vychladnutí poprášte práškovým cukrom.

(2.88 / 5, 234 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár