Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Šťavnaté kuracie soté so zeleninou

Jednoduchý a rýchly recept, ktorý aj dobre vyzerá na tanieri.

 
Šťavnaté kuracie soté so zeleninou
2 porcie
10 minút
20 minút úprava
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

350 g
kuracie prsia
3 ks
mrkva
1 ks
paprika
5 ks
zavárané uhorky
 
petržlenová vňať
 
pažítka
 
soľ
 
balsamico
 
kečup
 
olej
 
hladká múka
 

Postup prípravy

Dobre očistené a umyté kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Nasolíme a prudko osmažíme na troche oleja. Kým sa prsia mierne opečú (asi 5 min.) si môžeme nakrájať zeleninu. K opekajúcemu sa mäsu pridáme prvú mrkvu, potom papriku a uhorky. Ako posledné pridáme bylinky. Stačí, aby trochu zmäkli. Zachovajú si tak sviežu chuť a farbu. Nakoniec pridáme balsamico a trochu kečupu. Na záver zahustíme trochou zátrepky. Podávame s ryžou, alebo mladými varenými zemiakmi.

(2.71 / 5, 214 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár