Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Je to veľmi jednoduchý, ale neskutočne dobrý recept, ktorý som bez problémov zvládol aj ja. ;)“
Ten trik je hneď na začiatku. Kuracie prsia, ktoré som použil, boli totiž už napácované z predošlého dňa. Ostali totiž z grilovačky. Určite ale pomôže, ak ich naložíte a necháte odležať aspoň hodinu. Prsia očistíme, umyjeme a nakrájame na polovice. Jemne naklepeme a dobre nasolíme. Pri nakladaní do oleja postupne prekladáme cesnakom, mladou cibuľkou a dochucujeme worcesterom, horčicou... Takto ich necháme odležať minimálne hodinu. Olejom si vymastíme pekáč a poukladáme naň vrstvu zemiakov, prsia a znovu zemiaky. Kto má rád môže pridať ešte zopár strúčikov cesnaku. Osolíme a pečieme 25 minút pod alobalom na 170°C. Ďalej pridáme cuketu nakrájanú na kolieska a pečieme ďalších 10 minút pod alobalom. Zvyšných 5 minút pečieme bez alobalu. Dobrú chuť!