Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pečená bravčová panenka s rozmarínom

 
Pečená bravčová panenka s rozmarínom
4 porcie
15 minút
50 minút 190°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

600 g
bravčová panenka
4 strúčiky
cesnak
2 ks
cibuľa
150 ml
smotana na varenie
2 PL
olej
 
sterilizované hríby
 
soľ
 
čierne korenie celé
 
korenie v mlynčeku
 
rozmarín
 

Postup prípravy

Postup je jednoduchý. :) Dobre očistenú, umytú a osušenú panenku dáme do vymastenej zapekacaj misy. Z každej strany posolíme a okoreníme zmesou korenia. Najlepšie z mlynčeka, namleté nahrubo. Okolo poukladáme cibuľu nakrájanú a kolieska a pridáme cesnak. Navrch poukladáme celé korenie a rozmarín.

Pečieme pod alobalom asi 40 minút pri teplote 190°C.

Ked je mäso takmer už upečené pridáme okolo hríby, ktoré sme nechali odtiecť a zalejeme smotanou. Smotanu môžeme zriediť s miekom. Takto pečieme už odokryté asi 10 až 15 minút.

Podávať môžeme s varenými zamiakmi.

(2.49 / 5, 233 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Pečená bravčová panenka s rozmarínom Pečená bravčová panenka s rozmarínom Pečená bravčová panenka s rozmarínom

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár