Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vláčna Sacherova torta

Úvod
recepty
Dezerty

Robila som ju už veľakrát a vždy s úspechom. Chutí všetkým!

 
Vláčna Sacherova torta
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

140 g
maslo
140 g
kvalitná horká čokoláda
140 g
kryštálový cukor
120 g
hladká múka
6 ks
vajce
 
višňový lekvár
 

Postup prípravy

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme nahriate kúsky čokolády a postupne pridávame žĺtky. Len čo je pena dosť kyprá, vmiešame tuhý sneh z bielkov a nakoniec zľahka vmiešame múku.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme 45 až 60 minút, najskôr na 180 stupňov, potom teplotu znížime na 80. Necháme vychladnúť, prekrojíme, natrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

 

(2.52 / 5, 242 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Vláčna Sacherova torta

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár