Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Tento recept je veľmi ľahký a ugrilovať kura vie snáď každý. Berte to teda len ako inšpiráciu. :)“
Osobne najradšej grilujem stehná, no niekto má možno radšej prsia, alebo krídelká. To je už na vás.
Stehná si očistíme, umyjeme a rozdelíme na horné a dolné. Lepšie sa tak grilujú a aj podávajú. Kura dobre nasolíme a necháme chvíľku odležať. Zatiaľ si vytvoríme marinádu. Olej zmiešame so všetkými koreninami a dochucovadlami: mletá červená paprika sladká aj palivá, mleté korenie, trochu sójovej omáčky, horčice, kečupu. Kto chce, môže pridať aj grilovacie korenie. Pri marínovaní sa fantázií medze nekladú... :)
Očistíme si cesnak a cibuľu, ktorú nakrájame na hrubšie kolieska. Všetko zmiešame dokopy, aby sa chute rovnomerne rozložili. Necháme odstáť minimálne hodinu, no ideálne celú noc v chladničke.
Tip: Ak chcete, aby vaše mäsko pekne voňalo, dajte k drevenému uhliu aj trochu dreva zo starého viniča.