Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Francúzske zemiaky

Na tento recept mám len samé dobré spomienky. Ako decko som sa „francúzákov“ vždy naváľal. Tak prečo sa nepodeliť aj s vami?

 
Francúzske zemiaky
6 porcií
20 minút
30 minút úprava
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

1 kg
Zemiaky
1 ks
Klobása
4 ks
Vajcia
1 ks
Cibuľa
2 dl
Mlieko
 
Soľ
 
Korenie
 
Vegeta
 
Petržlenová vňať
 
Olej
 

Postup prípravy

Na 5 – 6 porcií potrebujeme kilogram zemiakov uvarených v šupke, ktoré očistíme. Dávame si pozor aby sme ich nerozvarili, ale uvaríme ich len na 90%. Zemiaky pretlačíme cez koliesko, ktoré sa používa na zemiakový šalát. Ďalej si opražíme jednu cibuľu veľkú asi ako vajce. Dáme ju na zemiaky, osolíme a okoreníme.

Potrebujeme spolu štyri vajcia. Dve si uvaríme na tvrdo a dve rozšľaháme s 2 dl mlieka, čajovou lyžičkou vegety, soľou, korením. S polovicou tejto zmesi zalejeme zemiaky s cibuľou. Ak máme k dispozícií čerstvú petržlenovú vňať, môžeme pridať. Všetko dobre premiešame. Polovicu takto pripravených zemiakov dáme do pekáča, do stredu nakrájame na kocky klobásu, na plátky vajíčka a pridáme druhú vrstvu zemiakov.

Dáme zapiecť asi na 10 minút. Potom vylejeme ostatné vajce rozšľahané s mliekom. Dopekáme asi 20 minút.

 

(2.54 / 5, 211 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Francúzske zemiaky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár