Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Na tento recept mám len samé dobré spomienky. Ako decko som sa „francúzákov“ vždy naváľal. Tak prečo sa nepodeliť aj s vami?“
Na 5 – 6 porcií potrebujeme kilogram zemiakov uvarených v šupke, ktoré očistíme. Dávame si pozor aby sme ich nerozvarili, ale uvaríme ich len na 90%. Zemiaky pretlačíme cez koliesko, ktoré sa používa na zemiakový šalát. Ďalej si opražíme jednu cibuľu veľkú asi ako vajce. Dáme ju na zemiaky, osolíme a okoreníme.
Potrebujeme spolu štyri vajcia. Dve si uvaríme na tvrdo a dve rozšľaháme s 2 dl mlieka, čajovou lyžičkou vegety, soľou, korením. S polovicou tejto zmesi zalejeme zemiaky s cibuľou. Ak máme k dispozícií čerstvú petržlenovú vňať, môžeme pridať. Všetko dobre premiešame. Polovicu takto pripravených zemiakov dáme do pekáča, do stredu nakrájame na kocky klobásu, na plátky vajíčka a pridáme druhú vrstvu zemiakov.
Dáme zapiecť asi na 10 minút. Potom vylejeme ostatné vajce rozšľahané s mliekom. Dopekáme asi 20 minút.