Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vínové zabaglione

 
Vínové zabaglione
4 porcie
20 minút
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

10 g
mletá želatína
4 ks
žĺtky
100 g
kryštálový cukor
 
soľ
150 ml
biele víno
300 g
hustý grécky jogurt
3 PL
pomarančová šťava
150 ml
šľahačková smotana
 
bobule hrozna na ozdobenie
 
lístky medovky
 

Postup prípravy

Želatínu zalejeme vodou podľa návodu a necháme 10 minút nabobtnať. Žĺtky s cukrom a šipkou soli ušľaháme do penista a za stáleho šľahania prilievame biele víno ohriate tesne pod bod varu. Želatínu zahrejeme do úplného rozpustenia a ihneď vmiešame do žĺtkového krému. Zašľaháme doňho i jogurt a pomarančovú šťavu. Prikryjeme fóliou a necháme v chladničke vychladnúť na izbovú teplotu. Potom do krému zapracujeme vyšľahanú smotanu, rozdelíme do pohárov a necháme aspoň 2 hodiny zatuhnúť v chlade. Pred podávaním ozdobíme bobuľkami hrozna a lístkami medovky.

 

(2.74 / 5, 198 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár