Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cvikľovo-hlivové rizoto

Toto rizoto ma dostalo ako príloha vo Vinum Galéria Bozen, tak som sa ho pokúsila urobiť raz aj doma.

 
Cvikľovo-hlivové rizoto
4 porcie
20 minút
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

2ks
šalotka
0,4dcl
olivový olej
2 ks
uvarená červená repa
300 g
hliva kráľovská
0,2l
biele víno
500g
ryža arborio
1,2l
voda
1-2PL
morská soľ
20g
syr pecorino alebo parmezán
2-3PL
maslo
 

Postup prípravy

Nadrobno nakrájame šalotku, zohrejeme si víno a pripravíme si hubový vývar z jednej šalotky a 150 g hlivy. Nakrájanú šalotku  dáme do rozohriateho hrnca s olejom, pridáme pokrájanú hlivu a necháme 3 -4 minúty orestovať. Keď máme šalotku s hlivou mierne opečené, pridáme do toho arborio ryžu a uvarenú repu.

Ryžu pečieme len jemne do sklovita, zalejeme horúcim vínom a varíme za neustáleho miešania asi 4 minúty. Postupne prilievame pripravený hubový vývar. Dochutíme morskou soľou, pridáme maslo, nastrúhaný syr a miešame. Na záver rizoto zjemníme maslom a môžeme odzobiť ešte hoblinkami syra.

(2.04 / 5, 177 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár