Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Toto rizoto ma dostalo ako príloha vo Vinum Galéria Bozen, tak som sa ho pokúsila urobiť raz aj doma.“
Nadrobno nakrájame šalotku, zohrejeme si víno a pripravíme si hubový vývar z jednej šalotky a 150 g hlivy. Nakrájanú šalotku dáme do rozohriateho hrnca s olejom, pridáme pokrájanú hlivu a necháme 3 -4 minúty orestovať. Keď máme šalotku s hlivou mierne opečené, pridáme do toho arborio ryžu a uvarenú repu.
Ryžu pečieme len jemne do sklovita, zalejeme horúcim vínom a varíme za neustáleho miešania asi 4 minúty. Postupne prilievame pripravený hubový vývar. Dochutíme morskou soľou, pridáme maslo, nastrúhaný syr a miešame. Na záver rizoto zjemníme maslom a môžeme odzobiť ešte hoblinkami syra.