Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Sviečková na smotane

U nás doma ju robievame takto. Je výborná!

 
Sviečková na smotane
5 porcií
varenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

700 g
hovädzie zadné
300 g
očistená koreňová zelenina (mrkva, zeler...)
1 ks
cibuľa
 
olej
3 dl
plnotučné mlieko
1 ks
kyslá smotana
1,5 PL
hladká múka
 
citrónová šťava
 
soľ
 
cukor
 
horčica
 
worchester
 

Postup prípravy

Mäso si pripravíme večer vopred - osolíme ho, okoreníme a potrieme olejom, worchestrom, horčicou, zabalíme do fólie a dáme do chladničky. 

Zeleninu a cibuľu nakrájame na plátky, zarestujeme na rozpálenom tuku, pridáme mäso a osmažíme ho zo všetkých strán. Zalejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol.

Potom mäso vyberieme nabok. Mlieko, smotanu a múku rozšľaháme a vylejeme do základu, v ktorom sa dusilo mäso. Pomiešame a necháme vrieť asi 5 až 10 minút. Dochutíme citrónovou šťavou, cukrom, horčicou, worchestrom a rozmixujeme tyčovým mixérom.

Mäso krájame na plátky asi 1 cm hrubé, podávame s omáčkou a žemľovou knedľou. Môžeme dozdobiť brusnicami.

 

 

(2.57 / 5, 226 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár