Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„U nás doma ju robievame takto. Je výborná!“
Mäso si pripravíme večer vopred - osolíme ho, okoreníme a potrieme olejom, worchestrom, horčicou, zabalíme do fólie a dáme do chladničky.
Zeleninu a cibuľu nakrájame na plátky, zarestujeme na rozpálenom tuku, pridáme mäso a osmažíme ho zo všetkých strán. Zalejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol.
Potom mäso vyberieme nabok. Mlieko, smotanu a múku rozšľaháme a vylejeme do základu, v ktorom sa dusilo mäso. Pomiešame a necháme vrieť asi 5 až 10 minút. Dochutíme citrónovou šťavou, cukrom, horčicou, worchestrom a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Mäso krájame na plátky asi 1 cm hrubé, podávame s omáčkou a žemľovou knedľou. Môžeme dozdobiť brusnicami.