Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Hustá, krémová, na jeseň ako stvorená.“
Tekvicu prepolíme, olúpeme a zbavíme stredu s jadierkami. Dužinu nakrájame na kocky. Hodíme ich do hlbšieho plechu vystlaného mastným papierom, osolíme, premiešame s trochou oleja a balzamika. Pečieme asi štvrť hodinu na 180 stupňov.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju na oleji, pridáme zemiaky, ktoré sme predtým olúpali a nakrájali na kocky. Chvíľu restujeme, potom prikryjeme a dusíme, prípadne pridáme trochu vody. Keď sú zemiaky al dente, pridáme aj upečenú tekvicu a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Varíme až kým zemiaky nezmäkknú.
Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby zriedime a dochutíme. Ak chceme, môžeme zjemniť smotanou, ale ja ju radšej dávam až do taniera pri servírovaní. Dobrú chuť.