Používaním stránok recepty.mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

 

Polievka z pečenej tekvice hokkaido

Hustá, krémová, na jeseň ako stvorená.

Polievka z pečenej tekvice hokkaido
> autor: Henka

Postup prípravy

Tekvicu prepolíme, olúpeme a zbavíme stredu s jadierkami. Dužinu nakrájame na kocky. Hodíme ich do hlbšieho plechu vystlaného mastným papierom, osolíme, premiešame s trochou oleja a balzamika. Pečieme asi štvrť hodinu na 180 stupňov. 

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju na oleji, pridáme zemiaky, ktoré sme predtým olúpali a nakrájali na kocky. Chvíľu restujeme, potom prikryjeme a dusíme, prípadne pridáme trochu vody. Keď sú zemiaky al dente, pridáme aj upečenú tekvicu a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Varíme až kým zemiaky nezmäkknú.

Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby zriedime a dochutíme. Ak chceme, môžeme zjemniť smotanou, ale ja ju radšej dávam až do taniera pri servírovaní. Dobrú chuť.

(2.86 / 5, 101 hlasov)
4 porcie
varenie
ľahká obtiažnosť

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár