Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Polievka z pečenej tekvice hokkaido

Hustá, krémová, na jeseň ako stvorená.

 
Polievka z pečenej tekvice hokkaido
4 porcie
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

1 ks
menšia až stredne veľká tekvica hokkaido
2-3
zemiak
1
cibuľa
 
olivový olej
 
voda
1 ČL
balzamiko
 
soľ
 
mleté čierne korenie
 
kyslá smotana a krutóny na dokončenie
 

Postup prípravy

Tekvicu prepolíme, olúpeme a zbavíme stredu s jadierkami. Dužinu nakrájame na kocky. Hodíme ich do hlbšieho plechu vystlaného mastným papierom, osolíme, premiešame s trochou oleja a balzamika. Pečieme asi štvrť hodinu na 180 stupňov. 

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju na oleji, pridáme zemiaky, ktoré sme predtým olúpali a nakrájali na kocky. Chvíľu restujeme, potom prikryjeme a dusíme, prípadne pridáme trochu vody. Keď sú zemiaky al dente, pridáme aj upečenú tekvicu a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Varíme až kým zemiaky nezmäkknú.

Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby zriedime a dochutíme. Ak chceme, môžeme zjemniť smotanou, ale ja ju radšej dávam až do taniera pri servírovaní. Dobrú chuť.

(2.85 / 5, 214 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár