Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Tradičný boršč

Národné jedlo Rusov a Ukrajincov sme si obľúbili aj u nás. Hlavne v zime je táto polievka skvelá, pretože zasýti a zahreje. Dobrú chuť!

 
Tradičný boršč
40 minút
90 minút úprava
varenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

250 g
hovädzie mäso
250 g
bravčové mäso
1 ks
cibuľa
1-2 ks
cvikla
1/2 ks
kapusta (alebo 1 malá)
3 ks
mrkva
2 ks
petržlen
2 ks
zemiak
2 PL
rajčinový pretlak
 
soľ
 
olej
 
bobkový list
3 ks
čierne korenie celé
3 PL
ocot
 

Postup prípravy

Mäso spolu s cviklou dáme variť do päťlitrového hrnca. Pridáme soľ, bobkový list a korenie. Varíme, kým mäso nie je takmer mäkké. Pridáme nakrájanú kapustu. Na panvici speníme cibuľu a pridáme k nej očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na pásiky. Chvíľu všetko spolu restujeme. Pridáme pretlak, premiešame a zalejeme trochou vývaru z veľkého hrnca. Pod pokrievkou dusíme, občas premiešame.

Uvarenú cviklu vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť, potom ošúpeme a nakrájame na prúžky. Uvarené mäso vyberieme z polievky a vlejeme do nej zeleninu z panvice. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a pridáme do polievky. Na panvicu pridáme trochu oleja a vložíme pokrájanú cviklu, premiešame a pridáme ocot. Keď sa odparí, cviklu hodíme do polievky. Mäso pokrájame a taktiež vrátime do polievky. Dosolíme a servírujeme s lyžicou kyslej smotany a chlebíkom. 

(2.53 / 5, 184 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár