Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Recept mám od známej a tento rok som ho skúšala prvýkrát. Medovníčky ma naozaj veľmi príjemne prekvapili, pretože boli okamžite mäkké a chuťovo výborné! Iné už robiť nebudem.“
Cukor, med a Hera sa nechajú zovrieť. Múku zmiešame so škoricou a sódou bikarbónou a prilejeme roztopenú zmes. Do nie úplne vychladnutej zmesi pridáme dve vajíčka. Cesto má teraz veľmi zvláštnu konzistenciu, ale má to tak byť, neľakajte sa. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať. Rozvaľkáme a vykrajujeme medovníky, môžeme ozdobiť orechom.
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom s lyžicou mlieka.