Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vždy mäkké medovníčky

Úvod
recepty
Dezerty

Recept mám od známej a tento rok som ho skúšala prvýkrát. Medovníčky ma naozaj veľmi príjemne prekvapili, pretože boli okamžite mäkké a chuťovo výborné! Iné už robiť nebudem.

 
Vždy mäkké medovníčky
10 minút 175°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

160 g
med
160 g
cukor kryštál
120 g
Hera
500 g
múka hladká
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
škorica mletá
2 ks
vajcia
 

Postup prípravy

Cukor, med a Hera sa nechajú zovrieť. Múku zmiešame so škoricou a sódou bikarbónou a prilejeme roztopenú zmes. Do nie úplne vychladnutej zmesi pridáme dve vajíčka. Cesto má teraz veľmi zvláštnu konzistenciu, ale má to tak byť, neľakajte sa. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať. Rozvaľkáme a vykrajujeme medovníky, môžeme ozdobiť orechom.

Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom s lyžicou mlieka. 

 

(2.46 / 5, 203 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár