Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pšenové rizoto

Pšeno, čiže proso bez šupiek, je vzácna obilnina plná vitamínov, minerálov, ale napríklad aj železa. Pripravte si ho na spôsob rizota a neoľutujete.

 
Pšenové rizoto
25 minút úprava
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

1
šálka pšena
2
šálky vývaru
 
olej
 
soľ
 
cibuľa
1
strúčik cesnaku
 
kuracie mäso
 
mrkva
 
hrášok
 
+ syr na vrch
 

Postup prípravy

Toto je základný recept, podľa chuti môžete pridať šampiňóny, cuketu, kukuricu... Fantázii sa medze nekladú. Najskôr na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme kúsky kuracieho mäsa a oblanšírujeme do biela. Potom pridáme prepláchnuté pšeno a chvíľu restujeme len tak, nasucho. Potom zalejeme vodou alebo vývarom a pridáme aj ostatnú zeleninu. Trochu osolíme, prikryjeme pokrievkou a na slabom ohni varíme asi 20 minút, kým nie je pšeno hotové. Prípadne môžeme potom odstaviť zo sporáku a prikryté ešte nechať dôjsť.

Podávame posypané syrom so šalátom.

(2.59 / 5, 186 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár