Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Polievka z hlivy ústricovej

Niekto podobnú robieva na Vianoce, ale u nás je to bežná polievka na všedný deň. Deti ju milujú, takže ju robievam pomerne často.

 
Polievka z hlivy ústricovej
4 porcie
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

150 g
hliva ústricová
50 g
krúpy
2-3
strúčik cesnaku
2-3 dl
plnotučné mlieko
200 g
zemiaky
3 PL
olej
3 PL
hladká múka
 
soľ
 
mleté čierne korenie
 
cukor
 
ocot
 

Postup prípravy

Nakrájanú hlivu dáme variť do vody spolu s krúpami až do zmäknutia. Osolíme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Varíme, až kým nie sú zemiaky mäkké. Zvlášť si spravíme zásmažku - na oleji osmažíme múku a po chvíli pridáme prelisovaný cesnak. Keď začne voňať, zásmažka je hotová a môžeme ju zaliať trochou studenej vody. Rozmiešame a prelejeme do hrnca s polievkou. Potom pridáme mlieko a necháme prevariť. Dochutíme soľou, mletým korením, troškou cukru a octom.

Podobne sa dá táto polievka urobiť aj zo sušených hríbov, ktoré vopred prepláchneme a necháme namočené vo vode.

(2.54 / 5, 169 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár