Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Niekto podobnú robieva na Vianoce, ale u nás je to bežná polievka na všedný deň. Deti ju milujú, takže ju robievam pomerne často.“
Nakrájanú hlivu dáme variť do vody spolu s krúpami až do zmäknutia. Osolíme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Varíme, až kým nie sú zemiaky mäkké. Zvlášť si spravíme zásmažku - na oleji osmažíme múku a po chvíli pridáme prelisovaný cesnak. Keď začne voňať, zásmažka je hotová a môžeme ju zaliať trochou studenej vody. Rozmiešame a prelejeme do hrnca s polievkou. Potom pridáme mlieko a necháme prevariť. Dochutíme soľou, mletým korením, troškou cukru a octom.
Podobne sa dá táto polievka urobiť aj zo sušených hríbov, ktoré vopred prepláchneme a necháme namočené vo vode.