Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Broskyňový koláč s posýpkou

Tento recept mám už roky vložený doma v písanke, vystrihnutý z časopisu. Ale u návštevy má vždy úspech, preto sa oň rada s vami podelím, ak ho nepoznáte.

 
Broskyňový koláč s posýpkou
30 minút
35 minút 180°C
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

CESTO
250 g
maslo
450 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
4
žĺtok
1/2
kypriaci prášok
 
PLNKA
2
konzervy broskýň
1
vanilkový puding
1/2 l
mlieko
250 g
práškový cukor
1
vanilkový cukor
4
bielok
 

Postup prípravy

Recept je na veľký plech. Maslo postrúhame nahrubo, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhé cesto. Tretinu odoberieme a dáme do mrazničky. Zvyšok rozvaľkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. 

Puding uvaríme s mliekom, vanilkovým cukrom a 100 g práškového cukru. Necháme vychladnúť a potom ho natrieme na cesto. Broskyne precedíme, pokrájame na malé kúsky a rovnomerne ich poukladáme na pudingovú vrstvu. 

Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na broskyne. Na ne nastrúhame vychladnutý zvyšok cesta. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. 

Vrch môžeme cik-cak poliať čokoládovou polevou a ozdobiť šľahačkou.

(2.71 / 5, 234 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár