Používaním stránok recepty.mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

 

Ako upiecť najlepšiu kačku

Postup mi nadiktoval jeden šéfkuchár. Najlepšie je kačku piecť v hlinenom pekáči, ja som taký zdedila po prababke. Ale ide to aj v obyčajnom.

Ako upiecť najlepšiu kačku
> autor: Zuzana

Suroviny

Postup prípravy

Kačku umyjeme a dobre nasolíme - na jeden kilogram hmotnosti ide asi 20 gramov soli. Necháme odstáť aspoň päť hodín, v ideálnom prípade od večera do rána. Z krku odrežeme kožu a podložíme ju pod kačicu, aby sa neprilepila. Podlejeme vodou. Pečieme na 180 stupňov asi dve hodiny, záleží od typu rúry aj od toho, či je kačica mladá alebo staršia. Počas pečenia otáčame a priebežne podlievame.

Ak ju pečieme v hlinenom pekáči, netreba ju ani zakrývať. Ak v obyčajnom, prikryjeme ju alobalom, aby sa nevysušila. Po hodine pečenia ju však odokryjeme.

Upečenú kačičku naporcujeme a podávame s lokšami, My dusenú kapustu nemusíme, ale dáme si k tomu niečo kyslé - buď uhorky alebo kapustový šalát. 

(2.98 / 5, 124 hlasov)
120 minút
pečenie
ľahká obtiažnosť

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár