Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Broskyňový koláč s posýpkou

Namiesto broskýň môžeme použiť aj slivky alebo iné ovocie podľa chuti.

 
Broskyňový koláč s posýpkou
40 minút
60 minút 180°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

300 g
hladká múka
150 g
maslo
3 PL
smotana na šľahanie
2
žĺtky
60 g
práškový cukor
 
šťava z 1/2 citróna
1 kg
broskyne
 
NA POSÝPKU
 
hrubá múka
 
práškový cukor
 
maslo
 

Postup prípravy

Suroviny na cesto vymiesime a cesto dáme zabalené aspoň na polhodinu do chladničky. Potom ho vyvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Broskyne odkôstkujeme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na cesto. Na posýpku zmiešame približne rovnaké množstvo múky, cukru a masla. Zmes by sa mala drobiť medzi prstami. Rovnomerne posypeme koláč a dáme ho piecť do vyhriatej rúry.

 

(2.65 / 5, 221 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Broskyňový koláč s posýpkou

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár