Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Je hotová raz-dva a v lete je vhodná ako raňajky či studená večera pre celú rodinu.
Už dlho som mala chuť na bábovku. A hoci som si povedala, že ju spravím, až ked si kúpim origoš formu, dnes som neodolala a natrafila som na túto lahôdku. Je nadýchaná a rozplýva sa v ústach.
Vynikajúce, trochu slávnostnejšie jedlo. U nás doma jednoznačne patrí k stáliciam.
Jedna z moji najobľúbenejších polievok, ktoré varím po celý rok. Aj keď nie som príliš polievková. Na túto však nedám dopustiť.
Recept na túto pochúťku mám od mojej známej Katky. Robila som ho už viackrát a vždy zožal úspech. Recept je skvelý v tom, že si ho ľahko zapamätáte. Všetko je tam totiž trikrát.
O tomto koláčiku som už tooooľko počula, no napriek tomu som ho piekla ešte len teraz prvýkrát. Recept som si upravila podľa seba, aby z toho nebola až taká veľká kalorická bomba a nemusela som mať pri jednom kúsku výčitky. Vďaka kombinácii ingrediencií sú krehučké a nie také hutné ako klasické brownies.
Moja mama robievala takúto roládu a ja ju robím tiež. Vždy mi ju všetci chvália. A dá sa jesť teplá aj studená.
Práve je špargľová sezóna a možno aj vy odvšadiaľ počúvate, aká je špargľa zdravá. Ako si ju však pripraviť? Toto je jeden z najjednoduchších a najchutnejších spôsobov a hodí sa na to biela aj zelená.
Na obed som ich piekol spolu s kuracími stehnami, ktoré som tiež posypal syrom a celé som to polial smotanou. Nechal som to celé zapiecť a vznikol chutný obed. Samotné šampiňóny sú však vhodné jedlo pre vegetariánov.
Náš obľúbený spôsob prípravy cestovín. Rýchle, chutné a sýte, môžete si takto pripraviť aj špagety alebo penne.