Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tento chlebík pripravujem väčšinou pre návštevy, keďže nie je úplne klasický. Najlepšie chutí s domácimi nátierkami alebo k šalátom.
Mala som chuť na niečo sladké a keďže v skrinke sme mali len samé čokolády a žiadne keksíky či napolitánky, rozhodla som sa niečo upiecť.
Štedrák všetci poznáme ako koláč so štyrmi druhmi plnky. Aj preto je taký vynikajúci. Tento je iný v tom, že nemusíte čakať, kým vykysne cesto, a plnky nazdobíte do kruhu, nie na seba.
Recept na túto bábovku koluje po celej našej rodine. Najskôr ju piekla teta, potom sesternica, keď mala 12 rokov, a teraz bábovku pečiem aj ja - vždy s veľkým úspechom. Je totiž vláčna a vôbec nie suchá. Rada recept posuniem ďalej.
Vhodné ako nedeľný obed namiesto klasických rezňov či kurčaťa. Hodia sa k nim zemiaky alebo zemiaková kaša, prípadne ryža.
Zákusok ideálny na oslavy, svadby alebo len tak - pre návštevu. Nie je síce úplne najľahší, ale výsledok stojí za to. Chutia každému.
Mala som veľkú chuť na niečo sladké a v komore máme ešte stále veľa jabĺčok od dedka z minuloročnej jesene. Štrúdľovej klasiky už sme objedení a tak som sa rozhodla spraviť niečo iné. Najviac sa to asi podobá na taký zdravší apple pie. Recept je bezlaktózový (vzhľadom na moju silnú intoleranciu) a menej sladký, no každý si ho môže upraviť podľa seba.
Rýchle, zdravé a efektné pohostenie pre návštevu. Stačí len vedieť, ako na to. :)
Takto ich robievame u nás doma a keď ich uvarím, zaručene sú všetky taniere prázdne.