Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cesto
Celé vajcia výšľahame na hustú penu. Do vyšľahaných vajec pridáme...
Z jednej tretiny teplého mlieka, polievkovej lyžice múky, droždia a cukru urobíme kvások. Necháme...
Syr a smetol nastrúhame na jemnom struháku, pridáme ostatné suroviny – múku, vajce, soľ, prášok...
Očistené, umyté prsia vložíme do vriacej, osolenej vody. Pomaly varíme asi 25 min. Uvarené, vychladnuté...
Vyjde vás lacnejšie a je lepší ako ten z obchodu. Jediné, čo potrebujete, je poctivé kravské mliečko - napríklad to z automatov na mlieko.
Želatínu zalejeme vodou podľa návodu a necháme 10 minút nabobtnať. Žĺtky s cukrom a šipkou soli ušľaháme...
Je hotová raz-dva a v lete je vhodná ako raňajky či studená večera pre celú rodinu.