Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Už dlho som mala chuť na bábovku. A hoci som si povedala, že ju spravím, až ked si kúpim origoš formu, dnes som neodolala a natrafila som na túto lahôdku. Je nadýchaná a rozplýva sa v ústach.
Recept na túto pochúťku mám od mojej známej Katky. Robila som ho už viackrát a vždy zožal úspech. Recept je skvelý v tom, že si ho ľahko zapamätáte. Všetko je tam totiž trikrát.
O tomto koláčiku som už tooooľko počula, no napriek tomu som ho piekla ešte len teraz prvýkrát. Recept som si upravila podľa seba, aby z toho nebola až taká veľká kalorická bomba a nemusela som mať pri jednom kúsku výčitky. Vďaka kombinácii ingrediencií sú krehučké a nie také hutné ako klasické brownies.
Mala som chuť na niečo sladké a keďže v skrinke sme mali len samé čokolády a žiadne keksíky či napolitánky, rozhodla som sa niečo upiecť.
Štedrák všetci poznáme ako koláč so štyrmi druhmi plnky. Aj preto je taký vynikajúci. Tento je iný v tom, že nemusíte čakať, kým vykysne cesto, a plnky nazdobíte do kruhu, nie na seba.
Recept na túto bábovku koluje po celej našej rodine. Najskôr ju piekla teta, potom sesternica, keď mala 12 rokov, a teraz bábovku pečiem aj ja - vždy s veľkým úspechom. Je totiž vláčna a vôbec nie suchá. Rada recept posuniem ďalej.
Zákusok ideálny na oslavy, svadby alebo len tak - pre návštevu. Nie je síce úplne najľahší, ale výsledok stojí za to. Chutia každému.
Mala som veľkú chuť na niečo sladké a v komore máme ešte stále veľa jabĺčok od dedka z minuloročnej jesene. Štrúdľovej klasiky už sme objedení a tak som sa rozhodla spraviť niečo iné. Najviac sa to asi podobá na taký zdravší apple pie. Recept je bezlaktózový (vzhľadom na moju silnú intoleranciu) a menej sladký, no každý si ho môže upraviť podľa seba.
Návod na to, ako urobiť z dvoch okrúhlych korpusov hlavu zajaca, som videla kedysi v televízii. Odvtedy ju s úspechom robievam každú Veľkú noc. Cesto a krém sú však moje osvedčené.