Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Citrónovú kôru z dobre umytého citróna nastrúhame a maslo necháme trochu zmäknúť....
Namiesto broskýň môžeme použiť aj slivky alebo iné ovocie podľa chuti.
U nás na sviatočnom stole nesmie chýbať. Takto vyzeral náš baránok minulý rok a podobného fešáka budeme mať aj tohtoročnú Veľkú noc. :)
Tento recept mám už roky vložený doma v písanke, vystrihnutý z časopisu. Ale u návštevy má vždy úspech, preto sa oň rada s vami podelím, ak ho nepoznáte.
Už dlho som mala chuť na bábovku. A hoci som si povedala, že ju spravím, až ked si kúpim origoš formu, dnes som neodolala a natrafila som na túto lahôdku. Je nadýchaná a rozplýva sa v ústach.
O tomto koláčiku som už tooooľko počula, no napriek tomu som ho piekla ešte len teraz prvýkrát. Recept som si upravila podľa seba, aby z toho nebola až taká veľká kalorická bomba a nemusela som mať pri jednom kúsku výčitky. Vďaka kombinácii ingrediencií sú krehučké a nie také hutné ako klasické brownies.
Štedrák všetci poznáme ako koláč so štyrmi druhmi plnky. Aj preto je taký vynikajúci. Tento je iný v tom, že nemusíte čakať, kým vykysne cesto, a plnky nazdobíte do kruhu, nie na seba.
Recept na túto bábovku koluje po celej našej rodine. Najskôr ju piekla teta, potom sesternica, keď mala 12 rokov, a teraz bábovku pečiem aj ja - vždy s veľkým úspechom. Je totiž vláčna a vôbec nie suchá. Rada recept posuniem ďalej.
Mala som veľkú chuť na niečo sladké a v komore máme ešte stále veľa jabĺčok od dedka z minuloročnej jesene. Štrúdľovej klasiky už sme objedení a tak som sa rozhodla spraviť niečo iné. Najviac sa to asi podobá na taký zdravší apple pie. Recept je bezlaktózový (vzhľadom na moju silnú intoleranciu) a menej sladký, no každý si ho môže upraviť podľa seba.
Veľmi rada maškrtím, ešte radšej pečiem. No keďže tento rok oslávim tridsiatku, už je to s tým mojím metabolizmom trošku horšie a tak si musím dávať pozor nato, koľko sladkého denne pojem. Bohužiaľ, už to nie je to, čo to bývalo, keď som zákusky zajedala šľahačkou a o chvíľu som už tlačila zmrzlinu, čokoládu či cukríky. Preto keď pečiem, tak sa snažím, aby to bolo zdravšie ako nejaká bonboniéra či zákusky z cukrárne.