Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Citrónovú kôru z dobre umytého citróna nastrúhame a maslo necháme trochu zmäknúť. Do zmäknutého masla pridáme všetky suroviny, zľahka vypracujeme na hladké cesto. Hotové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a dáme stuhnúť na chladné miesto. Zatiaľ si pripravíme plnku z umytých, očistených jabĺk, ktoré najprv zbavíme jadrovníkov. Takto pripravené jablká nastrúhame na hrubšom struháku. Do nastrúhaných jabĺk pridáme cukor, škoricu, hrozienka, vanilku, gustín a premiešame. Jednu časť cesta rozvaľkáme na tenší plát, cca 6 mm a položíme na pekáč. Na cesto rovnomerne navrstvíme pripravené jablká. Na jablká položíme druhú časť rozvaľkaného cesta tak ako spodnú. Pečieme 40 minút v stredne vyhriatej rúre na cca 150-160 °C.