Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vanilkové rožky

 
Vanilkové rožky
70 porcií
30 minút
20 minút 150°C
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

250 g
tuk (Hera)
70 g
cukor práškový
100 g
orechy mleté
350 g
múka hladká
1/2 bal
prášok do pečiva
 
na obalovanie
1 ks
vanilkový cukor
50 g
cukor práškový
 

Postup prípravy

Tuk na pečenie necháme zmäknúť, pridáme cukor, orechy, múku a prášok do pečiva. Vypracujeme nelepivé cesto. Cesto je dobré nechať v chladničke trochu stuhnúť. Pripravené cesto vyvaľkáme na šulček s priemerom dva centimetre a nožíkom ho podelíme na rovnaké kúsky, cca 60 – 70 kusov. Jednotlivé diely vyšúľame na doske na pečenie a cesto ohneme do tvaru podkovičky. Hotové ukladáme na vymastený plech, alebo papier na pečenie.

0cm;line-height:15.0pt;vertical-align:baseline"> color:#333333">Pri teplote 150 – 160°C pečieme cca 15 – 20 minút. Upečené necháme trochu vychladnúť a obalíme v zmesi cukru a vanilky.

(2.74 / 5, 66 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Vanilkové rožky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár

Recepty z kategórie

Kokosky

Kokosky

cas 35 min.