Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Slaninu zbavíme kože a nakrájame na drobné kocky. Na panvici trochu opražíme, pridáme nakrájanu cibuľu...
V šupke uvarené, vychadnúté zemiaky, očistené zemiaky nastrúhame najemno. Do nastrúhaných zemiakov...
Pri príprave kysnutého cesta si pripravíme kvások. Kvások si pripravíme z jednej tretiny teplého...
Príprava kvásku na lievance
Do teplého mlieka pridáme droždie, časť múky, cukor...
Na tuku opražíme na drobno krájanú cibuľu, pridáme cesnak, múku a všetko dobre premiešame. Zalejeme...
Pečivo nakrájame na drobné kocky. Syr môžeme takisto nakrájať, alebo na hrubšie nastrúhať. Koreniny, vajce,...
Fašiangy už sa síce skončili, ale takéto šišky si môžeme dopriať po celý rok. Sú zdravšie ako klasické a chutia výborne.
Recept som dostala od kolegyne a spočiatku som bola k nemu skeptická. No cesto krásne vybehne, aj keď v ňom nie sú kvasnice, a je veľmi chutný.